Met het ov naar het Oktoberfest

Bespaar tijdens het Oktoberfeest op taxikosten en neem het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer is in München namelijk perfect geregeld. In München vind je een S-bahn, een metro, bussen en trams, die tijdens het Oktoberfest nog vaker dan normaal rijden. Als je een ho(s)tel of campingplaats boekt via Oktoberfestreizen, sturen we je uiteraard een beschrijving op van het ov vanaf jouw hotel naar de Wiesn.

De Wiesn ligt op 10 minuten loopafstand van de Hauptbahnhof. Aan het terrein ligt een U-bahn-metrohalte. Om daar uit te komen neem je de U4 of U5 naar de halte Theresienwiese of Schwantaler Höhe. Je kunt ook de U3 of U6 naar Goetheplatz en Poccistraße nemen. Kom je met de S-bahn? Stap dan uit bij de halte Hackerbrücke en volg de mensenmassa die naar de Wiesn loopt. Je kunt ook de S7 and S27 naar Heimeranplatz nemen, waarna je verder gaat met de U4 of U5 naar Theresienwiese.

Als je de bus neemt, neem dan bus 31 (naar Hans-Fischer-Straße or Poccistraße), 58 (naar Goetheplatz), 62 (naar Alter Messeplatz or Theresienhöhe) of 66 (naar Alter Messeplatz, Theresienhöhe of Hans-Fischer-Straße). Neem je de tram? Neem dan tram 18 ( naar Hermann-Lingg-Straße) of 19 (naar Hermann-Lingg-Straße).

Ben je verdwaald of weet je niet zeker of je bij de juiste halte bent uigestapt? Volg altijd de overweldigende menigte mensen die naar de Wiesn loopt. De autoweg die om de Wiesn heen ligt heet de “Bavariaring”.

Onder het menu OVER HET OKTOBERFEST vind je een plattegrond van de Wiesn. Linksonder zie je de Bavaria Statue en rechtsboven zie je de St. Paul-kerk. Links van deze kerk zie je de U-bahn halte.

 

Kijk hier voor actuele vervoersinformatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *