Bezoekers Oktoberfest

Bezoekers Oktoberfest

Bezoekers OktoberfestWat is het publiek wat het Oktoberfest bezoektJong & oud op het OktoberfestFamilie op het OktoberfestVrienden voor het leven

Bezoekers Oktoberfest Munchen

Wij krijgen vaak de vraag wie nou de bezoekers zijn van het grootste bierfeest ter wereld. Het antwoord is kort: van jong tot oud! Het is een heus volksfeest waar iedereen welkom is en waar iedereen met elkaar omgaat. En dat is nou juist zo leuk aan het Oktoberfest: het verbroederd.

Het grootste culturele bier- en volksfeest trekt bezoekers uit de hele wereld, en inmiddels is het Oktoberfest zo bekend en beroemd dat er in vele landen soortgelijke Oktoberfeesten worden georganiseerd. Ook in Nederland.

Tienduizenden Oktoberfestbezoekers zitten ‘s morgens om 9.00 uur al aan hun eerste liter bier zitten, maar … het feest draait niet alleen om bier drinken! Het Oktoberfest is een echter volksfeest dat draait om cultuur en traditie met bijbehorende kleding. Het kent een lange en rijke geschiedenis.

Nagenoeg alle Duitsers en daarnaast vele internationale bezoekers kleden zich tijdens het Oktoberfest in traditionele lederhosen of dirndl. Dat maakt het juist ook zo leuk. Je stapt tijdelijk even in een andere wereld.

Waaruit bestaat het Oktoberfest Munchen

Het Oktoberfest Munchen is een begrip, het is echter meer dan de biertenten op het Oktoberfestterrein (Die Wiesn). De hele stad bruist en overal worden lokale Oktoberfeestjes gehouden. Oktoberfestreizen.nl heeft op basis van 15 jaar ervaring de 4 beste Oktoberfeesten voor je geselecteerd zodat je gelijk het beste van het beste meemaakt.

Ontmoet andere bezoekers van het Oktoberfest in Munchen

Het Oktoberfest draait onder andere om het kennismaken met andere feestvierders. Als je aanschuift aan een biertafel, maak je al snel nieuwe vrienden waarmee je al snel op de banken staat om te proosten, te dansen en te zingen. Je hebt vaak aan “Ein prosit” al genoeg om contact te leggen.

Het Oktoberfest in Munchen moet je eigenlijk minimaal 1x in je leven meemaken. Als je het feest beleeft en er middenin zit kun je deze traditie pas begrijpen en op waarde schatten. Veel mensen hebben echter aan één keer niet genoeg, want het Oktoberfest werkt behoorlijk verslavend.
Het is niet voor niets dat onze hostessen maar al te graag ieder jaar weer meegaan en dat we veel van onze gasten jaarlijks terugzien. We zijn een grote heuse Oktoberfestfamilie geworden 🙂
Als je dit feest eenmaal hebt meegemaakt kijk je er ieder jaar weer naar uit, je kunt er geen genoeg van krijgen.
En als je het wel bij 1x houdt, ook dan maakt het diepe indruk. Je zult nooit vergeten met wie je het Oktoberfest hebt bezocht.

Reizigers van Oktoberfestreizen.nl

Onze reizigers zijn een afspiegeling van de gangbare bezoekers hoewel er geen kinderen meegaan. De meeste bezoekers zijn zo tussen de 22 en 65 jaar. Maar er zijn ook uitschieters, we hebben reizigers van 82 jaar gehad!
Het Oktoberfest is ideaal voor vriend(inn)enuitjes, vrijgezellenfeestjes, studentenuitjes, (sport)clubuitjes, uitjes met collega’s, jaarclubs enz. Kortom: voor iedereen die van gezelligheid, feest en een drankje houdt.
Wij willen onze reizigers een complete Oktoberfestervaring bieden en we houden in ons aanbod zoveel mogelijk rekening met ieders budget.

Tip van dé Oktoberfestspecialist: als je meegaat, ga dan voor de volle beleving en gooi je normale ritme overboord: ga dus ook overdag feestvieren, dat doet de rest ook. Je zult er nog lang leuke herinneringen aan bewaren!