Untappd: een sociale app voor bierliefhebbers

Ben je een bierliefhebber? Dan heb je de app Untappd misschien al geïnstalleerd. Download deze App zeker als je ook het Märzenbier op het Oktoberfeest wilt keuren en de score met je vrienden wilt delen.

Met Untappd kun je bijhouden welke biertjes je waar gedronken hebt en kun je ze een waardeoordeel geven tussen de 0 en 5. Je kunt een check-in extra beleving meegeven door een foto van het gevulde glas toe te voegen, waardoor er een mooie verzameling van alle glazen op je tijdlijn ontstaat. Door in te loggen met Facebook kun je zien welke vrienden ook gebruik maken van de app en hen toevoegen als Untappd-vriend, zodat je kunt zien welke biertjes hun favoriet zijn. Je kunt ook een account aanmaken als je geen Facebook hebt.

Badges

Om je check-in persoonlijker te maken kun je een recensie schrijven, waarin je aan kunt geven hoe het bier smaakt of welke snack goed smaakt bij het bier. Als je je biertje hebt ingecheckt ontdek je ook of je één van de “badges” hebt unlocked. Op die manier kun je aan vrienden laten zien wat voor soort bierdrinker je bent en bekijken wie de meeste badges heeft verdiend. Daarnaast raadt Untappd andere bieren aan op basis van je check-in.

Populair bier

Leuk aan de app is ook de nearby-functie. Met deze functie kun je kijken welke bieren populair zijn in jouw omgeving, welke cafés in de buurt speciaalbier schenken en welke brouwerijen speciaalbieren brouwen in je omgeving. Door te browsen in de verschillende locaties kun je zien waar ze welke biertjes brouwen en/of schenken. Daarnaast kun je in deze functie ook de ‘trending beers’ ontdekken. Zo zie je direct welke bieren wereldwijd het best gewaardeerd worden. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen micro- en macrobrouwerijen. De microbrouwerijen produceren maximaal 6 miljoen vaten per jaar. De macrobrouwerijen produceren altijd meer dan 6 miljoen vaten per jaar. Vooral in de lijst met microbrouwerijen zijn vaak nieuwe pareltjes te ontdekken.

De app is gratis te downloaden voor Android en Apple.

Heb jij de pareltjes op het Oktoberfest in München al eens geproeft en gekeurd? Jetzt geht’s (bijna) los!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Send this to friend