Publiek

Publiek1Publiek 3publiek2FamilieOktfestpubliek4

Een volksfeest dat om cultuur en traditie draait

Het Oktoberfest is het grootste culturele bier- en volksfeest ter wereld voor een breed publiek: voor man en vrouw, jong en oud. Alhoewel tienduizenden mensen ‘s morgens om 9.00 u. al aan hun eerste liter bier zitten, draait het feest niet alleen om bier drinken. Het Oktoberfest is een volksfeest dat om cultuur en traditie draait en een rijke geschiedenis kent. Duitsers en alle andere internationale bezoekers kleden zich in lederhosen of dirndl. Je ziet zelfs hele gezinnen in deze traditionele kleding op de Wiesn (het Oktoberfestterein).

Kennismaken met andere feestvierders van over de hele wereld

Het Oktoberfest draait onder andere om het kennismaken met andere feestvierders. Als je aanschuift aan een biertafel, maak je al snel nieuwe vrienden waarmee je al snel op de banken staat om te proosten, te dansen en te zingen. Je hebt vaak aan “Ein prosit” al genoeg om contact te leggen.

Een verslavende werking

Het Oktoberfest in München moet je eigenlijk minimaal 1x in je leven meemaken. Als je het feest beleeft en er middenin zit kun je deze traditie pas begrijpen en op waarde schatten. Veel mensen hebben echter aan één keer niet genoeg, want het Oktoberfest werkt behoorlijk verslavend. Het is niet voor niets dat onze hosts en hostessen maar al te graag ieder jaar weer meegaan en dat we veel van onze gasten jaarlijks terugzien. We zijn haast een heuse Oktoberfestfamilie geworden met z’n allen. Misschien kun je het vergelijken met carnaval: als je dit feest eenmaal hebt meegemaakt kijk je er ieder jaar weer naar uit en kun je er geen genoeg meer van krijgen.

Reizigers van Oktoberfestreizen

Net zoals dat het Oktoberfest voor een breed publiek is: mannen en vrouwen, jong en oud, zijn onze weekendtrips dat ook. Zo zijn deze geschikt voor vriend(inn)enuitjes, vrijgezellenfeestjes, studentenuitjes, (sport)clubuitjes, uitjes met collega’s, jaarclubs enz. Kortom: voor iedereen die van gezelligheid, feest en een drankje houdt. Wij willen onze reizigers een complete Oktoberfestervaring bieden en we houden in ons aanbod zoveel mogelijk rekening met ieders budget.

Tip van dé Oktoberfestspecialist: als je meegaat, ga dan voor de volle beleving en gooi je normale ritme overboord. Je zult er nog lang leuke herinneringen aan bewaren!