biertafels oktoberfest münchen

Zitten aan de biertafels in de biertenten op het Oktoberfest is een must voor je Oktoberfestweekend; voor deze biertafels kom je naar München!

Biertafels Oktoberfest MunchenKlik en bekijk de foto’s

Biertafels zijn enorm gewild en daardoor schaars. Ze kennen een zeer hoge mate van exclusiviteit; het is nagenoeg onmogelijk zelf biertafels te bestellen.
Wij zijn er dan ook trots op dat wij je, dankzij ons netwerk in München, ook dit jaar weer deze unieke en vooraf gegarandeerde biertafels kunnen en mogen aanbieden. Dit jaar zelfs op vrijdagavond en zaterdagmiddag! De biertafels zitten al bij het Ticketpakket bij inbegrepen!

PS, … Alle Ticketpakketten zijn exclusief eten en drinken.

Wij durven te stellen dat je deze service en prijzen nergens anders vindt(!), het kent daarom een laagste prijsgarantie.

PS, … Via internetmarktplaatsen (bijv. ViaGoGo) betaal je honderden euro’s om 4 uur aan een tafel te kunnen/mogen zitten, wees voorzichtig(!), dat is illegaal, daar doen wij niet aan mee. Google voordat via je woekerwebsites een ticket boekt, we hebben genoeg teleurstellingen gezien.

1. Waarom een biertafel?

Plaatsnemen aan onze biertafels in de biertenten op het Oktoberfest is werkelijk een unieke ervaring en beleving: daar kom je voor naar München! Je moet het ervaren om te begrijpen waarom het Oktoberfest in München zo inmens populair is. Een vergelijk met de lokale dorps(Oktober)feesten in Nederland is eigenlijk niet mogelijk, het betreft hier een 200 jarig cultuurfeest. Je gaat dus naar de bakermat van de Oktoberfeesten, kom dus vooral verkleed, beleef de traditie, en waan je je een weekend in dromenland.
In de biertenten leg je al snel contact met de mensen aan de biertafels om je heen, die uit alle landen van de wereld komen.

We bouwen dus met z’n allen een feestje in de biertenten, daar hoef je niets voor te doen behalve aanschuiven. Alles is al voor je geregeld!
Met onze gereserveerde biertafels hoef je dus niet (uren) in de rij te staan om naar binnen te komen (als je al binnenkomt, immers: vol = vol), je kunt direct doorlopen en aan onze tafels plaatsnemen. Je kan/mag alleen bier bestellen en drinken als je een zitplaats aan een tafel hebt, daar is middels onze gereserveerde biertafels dus voor gezorgd. Staand of lopend in de paden tussen de biertafels word je niet bediend en weggestuurd.
Het Oktoberfest begint om 09.00 uur ‘s morgens, alle ruim 100.000 ziplaatsen zijn 15 minuten na opening bezet, je kunt je dus voorstellen hoe uniek en gewild eigen biertafels zijn. We hebben overigens niet oneindig plek, op=op.

2. Ons aanbod

Je kunt elke dag een plaats aan onze biertafels op het Oktoberfest boeken.
Biertafels op PRIME TIME (vrijdagavond en zaterdag) zijn zeer exclusief en kennen een meerprijs t.o.v. andere tijden.
Je kunt het aanbod zien op de homepage of ticketpaginabiertje_15x18 Hoe worden de consumpties afgerekend?
Alle pakketten zijn excl. consumpties.

Wij kopen vooraf de eerste paar drankjes voor je in zodat je bij aankomst niet hoeft te wachten.
Echter, jaarlijks maakt stad München de bierprijzen pas rond juli-aug bekend, dus pas dan kunnen wij je eerste drankjes in rekening brengen.

Heb je pakket 2, 3 of 4: dan reken je ook gelijk in aug. je menu(‘s) af i.p.v. aan tafel. Dat scheelt veel tijd en gedoe, het is immers vol en hectisch.

Pakket 1: 3 drankvouchers à +/- €11 (1 van de 3 vouchers kun je inwisselen voor een halve kip)
Pakket 2, 3 of 4: 2 drankvouchers à +/- €11 + menu à €35

Eten en drinken zijn altijd tegen kostprijs, je betaalt dus dezelfde prijs als bij de serveerster aan tafel.
Je valt er dus geen buil aan: eten en drinken doe je toch. Zijn je vouchers op? Bestel dan direct bij de serveerster.
biertje_15x18 Wat is de aanvangstijd?
Tijden: klik hier
Je exacte aanvangsttijd staat t.z.t. ook in je e-ticket.
biertje_15x18 In welke biertent zit ik?
Je e-ticket geeft t.z.t. aan welke biertent en tafelnummer jou is toegewezen. Je kunt je daar bij ons melden.
biertje_15x18 Hoe lang duurt een biertafelsessie?
Biertafels worden door de biertenten toegewezen voor een dagdeel van 4,4 tot 5,5 uur. Het gaat vaak hard aan tafel, na uren volop feest en bier is deze tijdspanne echt genoeg gebleken: je zult blij zijn even op ademen te kunnen komen.
biertje_15x18 Ik wil een losse biertafel bestellen, dus niet een compleet Ticketpakket. Kan dat?
Ja, dat is via een omweg mogelijk. Je boekt dan wél het Ticketpakket, voor elk feest dat niet afneemt uit het Ticketpakket ontvang je €10 korting. Zie het boekingsformulier
biertje_15x18 Waarom bieden jullie gratis biertafels aan?
De biertafel is een gratis aanvulling op het Ticketpakket van 3 feesten, bij elkaar kent het Ticketpakket dus 4 feesten.
Het is verboden winst te maken op biertafels, dat doen wij dus ook niet.
Op internet worden absurde prijzen voor biertafels gevraagd, dit is meestal illegaal/scam. Pas dus goed op! Vouchers worden bij ontdekking ongeldig gemaakt en sta je met lege handen in München! We hebben genoeg teleurstellingen gezien. (zie onder bij punt 5)
 

3. Je plek aan de biertafels

Een biertafel telt 10 zitplaatsen en dient volledig bezet te zijn. Dat kan met 10 forse mensen behoorlijk krap zijn, echter dit is gangbaar tijdens het Oktoberfest. De toezicht hierop door de bediening en bewaking is behoorlijk streng, dus, voor je eigen belang: accepteer dit!
Je bepaalt, vooraf(!), zelf bij wie je aan tafel zit. Je kunt kiezen uit 3 opties:

 • Je schuift gewoon aan, je zit dus met andere reizigers aan onze biertafels. Echter, … ben je laat dan heb je kans dat je groep wordt opgesplitst.
 • Je neemt vooraf een `bij-elkaar-zit-garantie` af, je bent er dan zeker van dat je als groep bij elkaar aan tafel zit. Bij aankomst wijzen wij je tafel toe. Uiteraard worden de overige lege plekken aan je tafel bezet door onze andere reizigers. De `bij-elkaar-zit-garantie` kost €6,5 p.p.
 • Wil je niet met anderen aan tafel, boek dan vooraf een exclusieve biertafel. Hiervoor geldt een toeslag van €195 per tafel à 10 personen (min. 8 pers.) Weet je nu al dat mensen uit je groep problemen hebben om de biertafel te delen met anderen en/of in te schikken indien nodig, boek dan deze exclusieve tafel!


4. Bijzonderheden, afspraken en spelregels in de biertenten

 • Je kunt 1 biertafelsessie per persoon boeken. Wil je 2x per weekend een biertafelsessie meemaken dan kun je dat bij je boeking vermelden, hebben we plaatsen over dan ontvang je bericht.
 • BELANGRIJK(!) zorg dat je op tijd binnen bent! Kom je te laat dan vervalt je recht op je zitplaats. Wij hebben daar geen invloed op!
 • In sommige biertenten betaal je ter plekke nog €1 ‘Bedienungsgeld’ extra aan de serveerster. Dit is verplicht(!), zij kunnen dit bij je opeisen. Het is hun loon, maar je kunt het ook zien als fooi.
 • Verlaat de biertent niet als deze vol is, bijv. om te roken. De kans is groot dat je er niet meer inkomt.
 • De bewaking is (erg) streng, blijf netjes en beleefd anders kan het zomaar zijn dat je opeens buiten staat en er niet meer in komt.
 • Als je dagdeel is afgelopen dien je je tafel te verlaten, de serveersters dragen daar zorg voor en kunnen je daarop aanspreken. Je kunt je vervolgens elders op het Oktoberfest vermaken. Er is veel te doen, te zien en te beleven.
 • De biertenten openen om 09.00 u. en sluiten om 22.30 u. Vanaf +/- 11.30 u. is er live muziek in de biertenten.
 • Onze biertafels zijn de biertafels in de echte grote(!) biertenten op Die Wiesn (Het Oktoberfestterrein)! Laat je elders niet misleiden! Koop geen biertafels tegen woekerprijzen via zgn (internationale) ticket/marktplaatswebshops, etc. Ondanks onze waarschuwingen gaat het elk jaar weer mis. Het is meestal scam/bedrog! Echt, … doe het niet, je bent je geld kwijt en je krijgt geen tafel!