Kermis

Teufelsrad

Grootste kermis ter wereld op het Oktoberfeest in München

Dacht je dat je alle kermissen en attracties zo ondertussen wel eens gezien had? Dan zou de Wiesn je zomaar eens flink kunnen verrassen. Het Oktoberfest is het grootste festival (bierfestival en tijdelijke kermis) ter wereld, met meer dan 500 attracties. Ook als je geen bierfan bent heeft München je dus wat te bieden!

Op het Oktoberfestterrein (de Wiesn) vind je naast biertenten, biergartens, kraampjes en de “Oide Wiesn” ook een gigantisch grote kermis. Beter gezegd: een tijdelijk pretpark met de gekste achtbanen, wildwaterbanen en spookhuizen, die getrotseerd kunnen worden voor… óf na de nodige liters bier.

Grootste rides ter wereld

In het oog springend op de Oktoberfeest-kermis is de Olympia looping, de grootste mobiele achtbaan ter wereld. Deze achtbaan bevat vijf loopings in de kleuren van de ringen van de Olympische Spelen en gaat zo’n 100 kilometer per uur. Ook is de Hollenblitz, die alleen door Duitsland reist, een zeer populaire attractie in München. Het is de grootste indoorachtbaan ter wereld. In deze attractie raas je met 80 kilometer per uur door een oude mijn. De gondels waar je inzit draaien ook nog eens rond. Deze attractie bevat meer dan een miljoen LED-lampjes. Ook bezit de Hollenblitz een waterval van twintig meter hoog, waar zo’n 300 liter water per seconde uitkomt.

Uitzicht over het Oktoberfest

Ga ook in de Power Tower, de grootste en hoogste transportabele toren ter wereld van 66 m. hoog. Je wordt naar boven gelift waar je een tijdje blijft hangen, zodat je kunt genieten van het uitzicht waarna je een snelle vrije val naar beneden maakt. Voor een prachtig uitzicht over het gigantische Oktoberfeest-terrein kun je ook in het gigantische reuzenrad gaan of in de zweefmolen die je op tientallen meters hoogte boven de Wiesn laat zweven.

Ook vind je op de Wiesn het beroemde duivelsrad (Teufelsrad), één van de meest opvallendste en oudste attracties op de Oktoberfestkermis. Lees hier meer over in één van onze blogposts.